Ravelbit- a different story

Ravelbit vill ge människor verktyg att berätta.

Varför Ravelbit?

*Ravelbit är västerbottniska och betyder ungefär ”en trasslig historia” en ”en härva” och är en traditionell berättelseform avsedd att underhålla.
Ravel betyder också ”prata strunt”, kommer av ”trassel” eller ”härva”, jämför med engelskan unravel som betyder att reda ut

I begynnelsen var Ordet

Vi människor har behov av att berätta och skapande. Det gjorde vi redan innan vi kom på att odla jorden. Det är så vi bygger närhet och tillit. En berättelse kan förändra världen. Visioner skapas av ord och bilder som blir till nya tankar och nya bilder som sedan blir till nya berättelser.

Med visioner kan vi skapa och förändra tillsammans.

Om Åsa

Eftersom jag som så många andra Babyboomers aldrig gick på dagis eller hos dagmamma så blev berättelserna mitt liv. Lekarna blev till sagoäventyr med häxor och prinsessor som hjältar som jag, ensam eller med en kompis, räddade.

Jag lyssnade på vuxna som berättade om det de hört, sett eller varit med om. Lyssnade på radioprogram. Slukade böcker.

I skolan lärde jag mig först att skriva, sedan hur svårt det var, ända tills jag tyckte att jag inte kunde skriva.

Min fascination för lärande ledde mig in i lärarbanan av en slump och jag blev kvar där. Länge. Sedan hände det som händer många. Det blir för stressigt. Glädjen avtar. Så jag gick tillbaka till det som ger mig störst glädje. Berättande.

Läsa. Lyssna. Skriva. Berätta.

Lära och Lära ut.

Utbildning:

Kreativt Skrivande, LuTH 60 p
Tal och röstträning, LuTH 7,5 p
Scenisk Gestaltning, LuTH 7,5 p
Grundskollärarare 1-7 ma/ NO/ mu, UmU 210 p
Engelska A SthU 30 p